ჯანსაღი კვება 21-ე საუკუნის ტენდენციაა. ყველა ცდილობს, ჯანსაღი ცხოვრების წესი დაიცვას, სწორად იკვებოს, ივარჯიშოს. თუმცა ჯანსაღი ცხოვრების წესის მიმდევრებს ქართული კერძები ამაში ნაკლებად უწყობს ხელს.

“ზოგადად, ქართული სამზარეულო ძალიან მძიმეა. მათ სიმძიმეს ჭარბი რაოდენობით ცხიმის გამოყენება იწვევს.თუმცა თუ ამ ფაქტორს გავითვალისწინებთ და ნაციონალურ კერძებს ნაკლები ცხიმით მოვამზადებთ, ის იდეალური გახდება როგორც ჯანსაღი კვებისთვის, ისე წონის კლებისთვის. ეს განსაკუთრებით ეხება კერძებს, რომლებიც ხორცისგან მზადდება და რომლებიც ქართულ სამზარეულოში უხვად არის წარმოდგენილი,” – განმარტავს კვების სპეციალისტი თამარ ლაფაჩი.

აქვე გთავაზობთ ქართული კერძების კალორიულობას 100 გრამ პროდუქტზე:

 

allnews.ge

Comments

comments