ზღვის სეზონის დროს, ყველაზე აქტუალური სწორედ რუჯია. ყველას სურს ისეთი ნამზეური ჰქონდეს, რომ კანი ბზინავდეს და ფერი დიდხანს შეინარჩუნს. ამისთვის გირჩევთ, კაკოს ცხიმი და ქოქოსის კარაქი გამოიყენოთ.
კაკაოს ცხიმი შოკოლადის ხის მარცვლებისგან მიიღება. 16–18 გრადუსზე ცხიმი ინარჩუნებს მყარ მდგომარეობას და არის მტვრევადი, ხოლო 33–36 სხეულის ტემპერატურაზე დნება და გადადის თხევად მდგომარეობაში. მზეზე იგი ადვილად დნება და სითხედ გადაიქცევა. მისი კანზე დატანა არ გაგიჭირდებათ. კაკოს ცხიმი D, A, E ვიტამინებს, სპილენძს, მაგნიუმს, კალიუმს, კალციუმს, რკინას, ფოსფორს, თუთიასა და მანგანუმს შეიცავს. მის შემადგენლობაში ცხიმოვანი მჟავები და ტანინებია, რაც დადებით ზეგავლენას ახდნენ კანის სტრუქტურაზე

Comments

comments